Home > nieuws > EKspeeldag1:TamaraCassimon-12
Tamara Cassimon Assistant Coach National team

EK speeldag 1: Tamara Cassimon

2012-06-07

Onze kenner van de 1ste speeldag van het EK, is er meteen eentje met een grote naam: Tamara Cassimon. Tamara speelde voor SK Steenhuffel, Opdorp, SK Londerzeel en Brussel D'71 (dat later opging in RSC Anderlecht), Davo Puurs, Ladies Willebroek, DVK Haacht en DVC Land van Grimbergen. Op haar 24 jaar moest Tamara noodgedwongen stoppen wegens een opeenstapeling van blessures. Naam maakte Tamara als coach van Sinaai Girls, waarmee ze 3x op rij de Beker van BelgiŽ won. Dit ontging ook de voetbalbond niet en zo werd Tamara Cassimon assistent trainer van onze vrouwelijke nationale voetbalploeg bijgenaamd Ďde Rode Duivelinnení.

Op 8 juni schiet het EK 2012 uit zijn startblokken. In groep A staan Polen tegen Griekenland en Rusland tegen TsjechiŽ gepland.

Polen-Griekenland

Griekenland, EK winnaar 2004 in Portugal, is als eerste in de poule in de kwalificatiereeks geŽindigd. Ze laten KroatiŽ achter zich dus een sterke prestatie. Polen is automatisch geplaatst omdat ze gastland zijn. Hierdoor hebben ze enkel oefenwedstrijden gespeeld.

Polen heeft wel enkele sleutelspelers die in de Europese topcompetities spelen nl. Szczesny keeper van Arsenal en hun trio uit Dortmund: verdediger Piszczek, middenvelder Blaszczykowski en aanvaller Lewandowski. Er is ook een bekende van hier nl. Wasilewski van RSC Anderlecht. Veel wordt verwacht van de aanvaller Lewandowski, die toch 22x in de Duitse Bundesliga gescoord heeft.

Griekenland kan teren op hun ervaring en een sterke defensie. Zij slikken heel weinig tegendoelpunten. Katsouranis, middenvelder van Panaithinaikos en Samaras, spits van Celtic Glasgow zijn de belangrijkste spelers in hun as. Ze hebben volgens hun eigen berichtgeving wel de ĎMessi van Griekenlandí rondlopen, nl. de 21-jarige Sotiris Ninis.

Persoonlijk gok ik op een pronostiekje van 1-0. Polen is kwalitatief beter dan de Grieken. Ik denk wel dat dit een gesloten wedstrijd zal zijn.

Rusland-TsjechiŽ

Rusland, met ex-bondscoach Dick Advocaat aan het roer, heeft zich gemakkelijk kunnen kwalificeren. TsjechiŽ had het moeilijker maar had dan ook Spanje en Schotland in hun poule.

Bekendste spelers bij de Russen zijn de aanvallers nl. Arshavin, ex-Arsenal en momenteel bij Zenit St. Petersburg waar Nicolas Lombaerts actief is, en Pavlyuchencko. Een verlies zal de keeper zijn, nl. Akinfeev. Hij moet geblesseerd afhaken voor dit duel. Hierboven heb ik al de Griekse Messi vermeld. Rusland zou ook een Russische Messi hebben: Alan Dzagoev middenvelder van CSKA Moscow.

De Tsjechen hebben ťťn van de beste keepers van de wereld rond, nl. Petr Cech van Chelsea die de Champions League gewonnen hebben. Een van mijn favorieten is de spelverdeler Rosicky van Arsenal. Milan Baros is de belangrijkste aanvaller maar laat het momenteel afweten in doelpunten.

Mijn voorkeur gaat uit naar TsjechiŽ maar hun probleem zit in hun scorend vermogen. De Russen hebben een sterk geheel dus ik gok op een gelijkspel: 1-1. Ik denk dat de Tsjechen meer in de aanval zullen trekken maar dat Rusland vanuit een sterke organisatie meer gecontroleerde aanvallen zullen opbouwen.

Autheur: De Kartoesjkens