Home > nieuws > EKspeeldag5:FreyaVanAelst-14
Freya Van Aelst

EK speeldag 5: Freya Van Aelst

2012-06-11

Griekenland (10) – Tsjechië (11)

Griekenland heeft een goede voorronde achter de rug. Ze hebben niet een keer verloren. Ze speelden defensief en dit bleek te werken.
Tsjechië werd tweede in de voorrondes maar kon zich met de play-offs tegen Montenegro toch plaatsen.
Op het EK in 2004 stonden deze teams tegenover elkaar in de halve finale. Toen werd de match gewonnen door Griekenland, dat later ook Europees kampioen werd.
Deze match zal er volgens mij een interessante match zijn om te volgen. Griekenland, dat tegen Polen een 1-0 achterstand kon ophalen tot 1-1 (op dat moment met 10 tegen 11 Polen) zal hier moed uit putten. Tsjechië verloor zwaar van Rusland en zal zijn supporters zeker iets willen tonen. Toch geef ik Griekenland het voordeel van de twijfel.

Polen (23) – Rusland (9)

Polen heeft niets te verliezen. Op de ranglijst staat het ver onder Rusland. Het EK vindt echter plaats in Polen en Oekraďne, wat de Poolse ploeg sowieso een boost geeft. Het is de tweede deelname aan een EK voor Polen. Polen is automatisch geplaatst voor dit EK. Het is dan ook een nadeel te noemen omdat zij zich moesten beperken tot het spelen van oefenwedstrijden. Of putten zij hier een voordeel uit door te kunnen experimenteren en ‘uit te rusten’?
Rusland plaatste zich in de voorrondes door hun poule te winnen. Tijdens het EK van 2008 haalde Rusland de halve finales. Door 4x te scoren in de vorige wedstrijd (tegen Tsjechië) mag Rusland tot een van de favorieten uitgeroepen worden.

Polen is zeker de underdog van deze reeks. Desalniettemin hebben zij waarschijnlijk moed geput uit het gelijkspel tegen Griekenland. Rusland zit ook nog in een positieve flow door de ruime winst tegen Tsjechië. Rusland is volgens mij een maatje te groot voor Polen. Rusland is de winnaar van dit duel.

Autheur: De Kartoesjkens