Home > nieuws > InterviewLiesa-9

Interview Liesa

2012-05-04

Liesa speelde voor het eerst voetbal en dat in het shirt van De Kartoesjkens. Wij vonden het alvast de moeite om een klein interview af te nemen.

1) Afgelopen tornooi zette je jouw eerste voetbalpasjes. Hoe voelde dit aan?
Ik vond het wel heel erg leuk om eens echt te voetballen in een ploeg. Het was wel nog moeilijker dan ik dacht en vermoeiender, maar ik heb mij echt geamuseerd. Maar het waren ook wel leuke ploegmaatjes ;-)

2) Je begon zichtbaar met zenuwen, maar gaande weg begon het steeds beter te lopen. Je liet al enkele staaltjes van je kunnen zien. Welk vind je persoonlijk jouw sterkste punten en aan welke punten vind je dat je nog moet werken?
Ik moet sowiso nog werken aan hoe ik de bal goed moet afpakken, want dat ging nog niet echt goed. Ik vind wel dat ik redelijk hard kan trappen en soms lukt het mikken ook wel.

3) Wie is jouw grote voorbeeld?
Ik moet eerlijk zijn dat ik niet echt een voetbalvoorbeeld heb! Ik kijk totaal geen voetbal, want op tv vind ik dat echt saai. Ik wel altijd liever zelf spelen ;-)

Ook polste we bij clubcoach Tom even naar zijn bevindingen over Liesa.
Ik hebben al meerdere personen in de spits zien spelen. En iedereen heeft wel zijn kwaliteiten. Zo hebben we al mogen kennis maken met de dribbelkwaliteiten van Stefanie, de werkkracht en doorzetting van Tina, het killerinstinct van Sophie en met de tactisch doordachte Jana. Liefst van al zou je als coach natuurlijk over alle mogelijkheden beschikken zodat je, afhankelijk van het wedstrijdverloop, de meest geschikte speelster kan inbrengen.
En Liesa… die mag ABSOLUUT niet ontbreken in dat lijstje. Ondanks dat Liesa nog maar 1x in haar leven op een voetbalveld stond, zag je echt hoeveel intrinsieke kwaliteiten ze heeft. Ze heeft een zeer goede borstcontrole, is zeker niet traag, kan zowel met links als rechts kappen, weet in de vlucht naar de goal uit te halen en ook koppen is voor haar geen probleem. Maar wat ik persoonlijk haar belangrijkste eigenschap vind: ze voelt perfect aan welke beslissing ze moet nemen wanneer ze de bal in haar bezit heeft! Naar een ploegmaat passen, snelheid richting goal maken of meteen trappen…. Zelden neemt ze een foute beslissing! En dat is een eigenschap dat perfect in het team van De Kartoesjkens past, want net hierdoor laat ze haar ploeggenoten beter voetballen. Natuurlijk heeft Liesa nog enkele werkpuntjes, maar wie niet?
Ook op gebied van teamverband kan Liesa heel wat troeven op tafel leggen. Zo is Liesa iemand die in functie van het team speelt (ipv het team in functie van haar), luistert ze erg goed en is ze steeds goedlachs. 1 moment is me steeds bijgebleven: zo zat ze tussen 2 wedstrijden in uit te rusten op de grond, plots vloog een bal van een ander team achteraan tegen haar hoofd. De meeste mensen zouden dan ‘auw’ roepen. Liesa niet, zij begon luid te lachen. Dit is nu typisch Liesa, die is met geen stokken kwaad te krijgen.
Liesa gaf te kennen dat ze zich minder goed voelde dan de rest. Een mooi compliment voor onze dames. Maar het belangrijkste is om Liesa nu de tijd en het vertrouwen te geven om stap voor stap te groeien. Ik ben alvast overtuigd van haar voetbalkwaliteiten! Dit is een meisje met zoveel kwaliteiten dat ze zeker nog van goudwaarde kan zijn voor onze club!

Wij duimen alvast voor Liesa!

Autheur: De Kartoesjkens