Home > nieuws > MachelseSelectieBruno-62
62

Machelse Selectie Bruno

2013-10-27

Historisch feit!


Zondag 27 oktober gaat de geschiedenisboeken in als de eerste zaalvoetbalwedstrijd van de Kartoesjkens op grondgebied Machelen.
Tegenstander van dienst was een plaatselijke zaalvoetbalclub onder leiding van Bruno.

Eerdere confrontaties


Vorig jaar, op kunstgras, verloren onze dames met 4-3 cijfers na 25 min voetballen van ditzelfde team. Dit gebeurde toen met 5 dames aangevuld door een meespelende coach, tegen een team van 4 mannen.

Gelijkaardig concept


Dit jaar werd er geopteerd voor een gelijkaardig concept met hier en daar enkele wijzigingen.

  • kunstgras diende plaats te ruimen voor de grotere zaal.
  • Beide ploegen werden versterkt met een keeper, zodat er 7 tegen 5 gespeeld werd
  • Wedstrijd duurde 2x 25 min.
  • Beide teams speelde zonder wisselspelers of wisselspeelsters.


De Kartoesjkens speelde in hetzelfde spelsysteem waarmee men vorige hun tegenstander bekampte. Toch echter werden 4 posities anders ingevuld:

  • An schoof door naar het middenveld op de positie van Jana
  • Liesbeth nam An haar plaats op rechts in
  • Pieter verving de geblesseerde Sara
  • Jonas nam plaats tussen de palen.

Goed georganiseerde eerste helft


De Kartoesjkens begonnen goed aan de wedstrijd en wisten de ruimte tussen de linies kort te houden. Dit resulteerde in weinig doelrijpe kansen voor de tegenpartij. Toch echter gaf deze selectie mannen weinig tot niets prijs, waardoor een energievretende ‘slag om het middenveld’ werd.
Na enige tijd begon de vermoeidheid toe te slaan en werden er positionele foutjes gemaakt langs beide kanten. Dit resulteerde in enkele doelpogingen langs beide kanten. De eerste doelpoging van De Kartoesjkens kwam op naam van Lena, maar haar schot was te zwak om de keeper te verontrusten. Even later werd Pieter het laantje in gestuurd door Tom. Pieter kon zich doorzetten tot bij de keeper, maar zijn schot ging nipt naast.
Even later was het terug de beurt aan Pieter. An bracht een snelle aanval op gang en speelde de bal mooi in tot bij onze boomlange spits, Pieter nam de bal mooi mee, maar besloot naast.
De selectie mannen daarentegen moesten het vooral hebben van afstandsschoten uit de 2de lijn en corners. Bij corners was hun lengte een voordeel in vergelijking met De Kartoesjkens. De 0-1 viel dan ook weinig verrassend via een corner. Jonas maakte een foutje door een hoge cornerbal uit zijn handen te laten glippen, welk de tegenpartij onmiddellijk afstrafte door de bal binnen te koppen.
Een kleine klap voor de goed voetballende Kartoesjkens. Toch echter pompte ze zich weer vol moed en namen heft weer in eigen handen.
Dit resulteerde meteen in een knap staaltje van samenspel. Tom wist een tegenaanval goed te onderscheppen, leverde de bal in bij Lena, waarna Lena een actie opzette. Deze werd echter afgestopt, maar door goede pressing van An, kon Tom de bal weer veroveren. Tom leverde hem in bij de naar binnen geknepen Liesbeth, die op haar beurt ruimte zag liggen bij Evelien. Evelien speelde de bal mooi langs de lijn naar de vrijstaande Lena. Lena dreigde even om vervolgens de bal in te spelen naar mee op gerukte Liesbeth. Waarna Liesbeth met een dieptepas Pieter probeerde te bereiken. Een knap staaltje voetbal was dat.
Het gaf De Kartoesjkens duidelijk vertrouwen! Waarna er nog meerdere mooiere samenspelen volgde. In de meeste hiervan eiste Liesbeth een belangrijke rol op door het overzicht te behouden. De Kartoesjkens voerde de druk stelselmatig op.
De uitploeg kneep de billen beetje bij beetje wat meer dicht, hopend de rust te halen zonder tegendoelpunt.
Lena kon zich enkele keren doorzetten, maar de laatste pas bleef uit. Evelien haar voorzet belande in de handen van de keeper. De beste kans was echter nog voor Pieter. An speelde Pieter goed aan, Pieter gebruikte goed zijn lichaam, maar wou het dan te mooi doen via een Zlatan Ibrahimovic hakje. De bal ging echter naast.
Dit was ook het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Goede start 2de helft


2de helft begon degelijk voor onze dames. Pieter kreeg meteen de eerste kans, maar wachtte te lang voordat hij afdrukte. De Kartoesjkens trokken het spel meer en meer naar zich toe en kregen nog enkele kleine kansjes via An, Lena, Evelien en Pieter.
Uiteindelijk was het Tom die naar goed doorjagen alleen voor de keeper kwam te staan. Lena trok op de juiste moment het gat en Tom knalde hem droog in de hoek binnen.

Zwevende Kartoesjkens weer met voeten op de grond gezet


De 1-1 maakte het hoofd dol bij De Kartoesjkens.
In plaats van op dezelfde manier te blijven voetballen, begon men de gemaakte afspraken te verwaarlozen.
Hierdoor verloren De Kartoesjkens grip op de wedstrijd en kort na de 1-1 stond het alweer 1-2, nadat Evelien niet meer kon reageren toen een bal voor haar neus over de doellijn hobbelde. Lena probeerde nog te reageren via een tegenprik, maar kon niet afwerken.
De gaten tussen de linies werd steeds groter en groter, waardoor er steeds meer de lange bal gehanteerd wel. Toch echter had men vooraan problemen met de balcontrole.
De selectie mannen uit Machelen profiteerde van de ruimten die er tussen de linies vielen, en creëerde steeds meer doelkansen. Maar Jonas stond pal en hield De Kartoesjkens overeind.
Toch was het later dan wel zo ver. Na een positionele fout van Tom, werd de 1-3 binnen getrapt. Pieter kreeg wat later nog een reuzekans, maar verloor het overzicht.
Uiteindelijk werd het nog 1-4 na een lucky goal. Een harde knal richting goal, week af op het gezicht van de tegenstander en verdween zo in de goal.

Mooie toekomst?


Al bij al was het een goede wedstrijd van onze Kartoesjkens. Een prestatie om fier op te zijn!
Op basis van de prestaties die De Kartoesjkens hier hebben neergezet, kan er snel weer een nieuwe wedstrijd georganiseerd worden!

Autheur: De Kartoesjkens