Home > nieuws > Niettevergetennamen10:WKEKCompetitieBekerCLEL-44
FIFA

Niet te vergeten namen 10: WK EK Competitie Beker CL EL

2013-01-02

WK is het Wereld Kampioenschap voor landenteams
EK is het Europees Kampioenschap voor landenteams

De competitie is gericht op clubs. De beste clubs spelen in 1ste klasse. Elke club binnen eerste klasse spelen minstens 2x tegen elkaar. Degene met de meeste punten wint de titel.
Binnen BelgiŽ heeft Anderlecht het meeste titels gewonnnen, binnen Engeland heeft Manchester United de meeste titels gepakt, Ö

De beker kan zowel zowel door een eerste klasseploeg als een lagere ploeg gewonnen worden. Het systeem bestaat erin dat ploegen tegen elkaar geloot worden. De winnaar van 1 of 2 duels gaat door naar de volgende ronde, de andere valt af. Wie op het laatste als enige club overblijft bij deze afvalrace, wint de beker. (in Belgie noemen we dit de Beker van BelgiŽ)

De beste clubs binnen Europa mogen meedoen aan de Champions League. Het is een beetje vergelijkbaar met een EK, maar dan voor clubs in plaats van voor landen. Het is het hoogste wat er te winnen valt (toch qua status).

1 trapje lager heb je de Europa League. Dit werkt volgens het zelfde principe als de Champions League, maar is eerder gericht voor clubs die NET niet goed genoeg zijn voor de Champions League.

Dus in het kort: WK en EK is voor LANDEN en Competitie, Beker Champions League en Europa League is voor clubs.

Een speler is landgebonden, maar niet clubgebonden.
Voorbeeldje: Vincent Kompany is een Belg. Hij speelt dus mee met het Belgische team. Maar tegelijkertijd speelt Vincent Kompany ook voor de club Manchester City.

Autheur: De Kartoesjkens