Home > nieuws > Niettevergetennamen3:DiegoMaradonna-37
Diego Maradonna

Niet te vergeten namen 3: Diego Maradonna

2012-12-26

Met Lionel Messi en Christiano Ronaldo hebben we de 2 belangrijkste hedendaagse helden op internationaal vlak gehad. Het wordt tijd om ook eens naar de helden uit het verleden te kijken.

Zo komen we spontaan bij Diego Maradonna. Maradonna is een Argentijn die de bijnaam ‘pluisje’ kreeg en is eveneens bekend als de man met ‘de hand van God’. Hij groeide op in een sloppenwijk en schopte het tot wereldster. Hij nam het niet altijd zo nauw met de regeltjes, maar had fenomenaal goede voeten en behaalde een hele resem prijzen op persoonlijk niveau, clubniveau en landenniveau. Hij werd betrapt op cocaïnegebruik en ook andere drugs waren hem niet vreemd. Vele vinden hem de beste voetballer aller tijden, maar net door dit dugsgebruik zijn er ook velen die vinden dat hij deze titel niet verdiend.

Het bekendste filmpje is over hem, is datgene waarbij de Belg Frank Raes de opwarming van Diego Maradonna op tape zette. Even ter verduidelijking, dit is niet in scène gezet! De wedstrijd eindigde op 2-2, maar aangezien Napoli (en Diego Maradonna) de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen had mochten ze verder gaan naar de finale.Autheur: De Kartoesjkens