Home > nieuws > Niettevergetennamen6:JoseMourinho-40
Jose Mourinho

Niet te vergeten namen 6: Jose Mourinho

2012-12-29

Nu we de spelers achter de rug hebben, is het tijd voor de trainers.

Zo komen we al snel bij de Portugees Jose Mourinho, bijgenaamd ‘The Special One’. Mourinho begon als tolk in het voetbal, evolueerde tot assistent-trainer van Barcelona onder toenmalig grootmeester Louis Van Gaal.

Bij FC Porto werd hij een echte toptrainer.
Met een relatief bescheiden club won hij de UEFA Cup en het jaar erop de Champions League.

Het leverde hem een transfer op naar het grote Chelsea.
En ook daar wist hij indruk te maken. Op een half jaar tijd wist hij de ploeg op de rails te krijgen en speelde hij kampioen.
De voorzitter had graag wat aanvallender voetbal gezien, maar hij had daar zijn eigen visie als trainer op en dus stapte hij op. The Special One hamert immers steeds op een goede organisatie van vanachter uit. Positiespel en vechtlust zijn heel belangerijk voor hem.

Zijn volgende club: Inter Milaan. Een club met een pak minder sterren in vergelijking met Chelsea. Maar toch slaagde hij erin om in zijn eerste jaar kampioen te spelen en in zijn 2de jaar kampioen te spelen, de beker te winnen EN de Champions League te winnen.

Het jaar erop verhuisde hij naar het sterrenteam van Real Madrid. Hij slaagde erin om als 1ste coach ooit de Portugese, Engelse, Italiaans EN Spaanse competitie te winnen.

In zijn 3de seizoen bij Real Madrid vergaat het hem wat minder goed. Maar dat neemt niet weg dat hij een toptrainer op wereldniveau is en blijft.

Autheur: De Kartoesjkens