Home > nieuws > Niettevergetennamen7:ErikGerets-41
Erik Gerets

Niet te vergeten namen 7: Erik Gerets

2012-12-30

Ook op Belgisch vlak hebben we een toptrainer, namelijk Eric Gerets, bijgenaamd ‘De Leeuw’.
Deze bijnaam had hij te danken aan zijn lange haren, zijn baard en zijn groot strijdershart als speler.
Hij kwam als speler uit voor Standard, AC Milaan, MVV en PSV.
Hij won de gouden schoen, Europacup I, 2x Belgisch titel, 1x beker van België, 6x Nederlandse titel, 3x beker van Nederland.
Hij was bovendien een belangrijke schakel in de 4de plaats die België in Mexico behaalde. Nog nooit eerder deed de Belgische nationale ploeg het zo goed. Als trainer wist hij zicht snel op te werken. Hij debuteerde bij Liège, looste Lierse van een 14e plaats naar een 5de plaats, herhaalde deze stunt het 2de jaar en het 3de jaar speelde hij zelfst kampioen met deze bescheiden club. Ook met Club Brugge speelde hij kampioen. Tijdens zijn Belgische periode werd hij tot 2x toe uitgeroepen tot trainer van het jaar.

Hij ging erna in Nederland aan de slag bij PSV en slaagde erin om 2x op rij Nederlands kampioen te worden.

Via omzwervingen bij Kaiserslautern en Wolfsburg ging hij bij Galatasaray aan de slag, waarmee hij kampioen van Turkije werd.

Erna trok hij naar het Franse Marseille, waar hij de ploeg van onderaan het klassement naar een 3de plaats loodste.

Gezien hij niet meer op dezelfde lijn met de voorzitter zat, verhuisde hij naar Al-Hilal. Een club in Saoedi-Arabië met erg veel geld. Ook hier behaalde hij de titel

Wat later werd hij bondscoach van Marokko. Hij leefde er in erg grote luxe, maar de resultaten vielen tegen en hij werd ontslagen.

Autheur: De Kartoesjkens