Home > nieuws > WedstrijdzvkZonderGras-56
56

Wedstrijd zvk Zonder Gras

2013-01-05

Onze dames waren allen tijdig aanwezig voor de derby tegen zvk Zonder Gras en dit resulteerde in een erg straf begin. De bal ging vlot rond en het samenspel zat goed. Onze dames slikten spijtig genoeg wel een dom tegendoelpunt, maar de kopjes bleven omhoog.

Gaandeweg de eerste helft moesten onze dames het balbezit aan de zvk Zonder Gras overlaten. Achteraan werd er erg goed in blok gespeeld en was er ook nog een sterk keepende Sara, waardoor de score met de rust beperkt bleef tot 4-0.

De tweede helft was van minder hoog niveau. Enkele speelsters lieten zich veel te gemakkelijk afleiden door tegenstanders en supporters, zodat de concentratie weg viel . Hierdoor had de ploeg maar een zeer beperkt aantal aanspeel mogelijkheden
Dit zorgde voor erg veel balverlies, welke door zvk Zonder Gras genadeloos werd afgestraft.
Tussendoor konden De Kartoesjkens af en toe nog eens tegenprikken, maar vaak liep het fout in de zone van de waarheid. Toch konden onze dames nog 3 keer scoren. Dit telkens na een slecht positiespel van de verdediging en keeper van zvk Zonder Gras. Goals gemaakt door An, Evelien en Zoë
Mooiste damesactie van de avond was een corner van Lena richting An, waarmee heel het team van zvk Zonder Gras schaak werd gezet.
Eindstand zvk Zonder Gras - 8, De Kartoesjkens – 3.
Het was een wedstrijd welke wel een heel dubbel gevoel naliet. Er waren speelsters die echt op heel hoog niveau speelden en een goede feeling krijgen met het moderne voetbal. Maar terwijl waren er ook speelsters die wat onder hun niveau bleven en met hun hoofd nog bij het voetbal van de jaren 80 en 90 zitten. Mogelijk komt dit laatst door de afleiding van publiek en tegenstander.
Volgende week maken onze dames de verplaatsing naar Puurs, waar er verwacht wordt dat ze zelf het spel gaan maken.

Autheur: De Kartoesjkens