10

Willy's cup

2012-05-12

Een tornooi op de terreinen van buurgemeente Peutie. Het zou als een thuiswedstrijd moeten aanvoelen.
De eerste wedstrijd op het programma was er eentje tegen Perk 2. Perk 2 liet geen al te beste indruk na. Toch slaagde onze dames erin het nog slechter te doen. Wat onze dames in deze wedstrijd toonde stond volledig in strijd met wat ze op het tornooi in Mechelen getoond hebben. Met een 0-2 verlies is dan ook alles verteld over deze 1ste wedstrijd. De 2de wedstrijd begon eveneens niet goed. Of dit te maken had met het feit dat ze geen rust gekregen hadden tussen de 2 wedstrijden is nog niet duidelijk, maar onze dames leken wel met flanellen benen te spelen en lieten zich uit hun concentratie brengen doordat de tegenstander op hen insprak.
Tijdens de rust werden de kopjes bij elkaar gestoken en zagen voor het eerst op dit tornooi de echte waarde van onze dames. Ze slaagde erin enkele mooie acties in elkaar te steken en wisten de verdediging van Sint-Jozef-Londerzeel meermaals uit verband te spelen. Spijtig genoeg kwam de laatste pas net niet aan. Zo konden de Lola’s van Sint-Jozef de wedstrijd met 0-4 winnen op basis van een goede eerste helft.
Bij de derde wedstrijd werd er gehoopt te starten op de manier waarop we de wedstrijd ervoor geëindigd zijn. Slachtoffer van dienst moest VK Overijse worden. Onze dames startte goed met goed voetbal. Enig minpuntje, 3x werd er niet voluit in duel gegaan waardoor er met de rust 0-3 op het scorebord stond. 2de helft verhoogde onze dames nog meer de druk op de tekenstander en wisten ze de tegenstander zelfst technisch compleet te overklassen. Dit tot het moment dat er 2x op rij een zware opzettelijke fout op Lena werd gemaakt, wat ook de scheidsrechter opgemerkt had. Bij Lena sloegen de knoppen door en in plaats van de situatie in haar voordeel uit te buiten, diende ze noodgedwongen gewisseld te worden om de gele kaart te vermijden.
Onze damesploeg was zichtbaar aangeslagen en viel als een kaarthuis in elkaar. Zo verloren onze dames alsnog met 0-7 tegen een ploeg die als laatste de competitie afsloot. Hieruit moeten lessen getrokken worden!
Op naar de plaatsingswedstrijd dan maar. De eerste helft speelde onze dames als individu’s waardoor we nog een sterk keepende Sara nodig hadden om onze vereniging van een achterstand te behoeden. 2,5 min goed spelen was goed voor een 3-0 voorsprong. Op enkele erg goede infiltraties van Evelien na, was het geleverde spel de eerste helft maar erg pover. Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet en blijkbaar met succes. Sara panikeerde nog even aangezien de tegenstander zich tijdens de rust had versterkt met speelsters van een andere ploeg., maar Evelien dacht er duidelijk anders over. Ze stak ‘de versterkingen’ in haar broekzak en liet ze weer afdruipen.
En alsof dat niet genoeg was speelde onze dames de 2de helft een wereldpartij, met een meesterlijke Liesbeth in een hoofdrol. Liesbeth heerste en verdeelde als een strateeg en had op de koop toe een aandeel had in elke goal. De bal vlot van flank laten wisselen, diepgang en de vrije vrouw opzoeken maakte van ons favoriet damesteam een geoliede machine met Sophie als eindstation. In de 2de helft werd er maar liefst 7x gescoord, zodat de eindscore 10-0 bedroeg.
Meteen goed voor de grootste winst van alle damesploegen samen en eveneens een nieuw clubrecord!

Autheur: De Kartoesjkens